Съветниците взеха решение за промяна на собствеността на три общински сгради, които се рушат и не се използват от години, от публична в частна общинска собственост. Това са детската ясла в Скравена, сградата със същото предназначение във Врачеш и бившето училище в същото село. Целта е те да бъдат включени в Програмата за управление и разпореждане на имоти – общинска собственост. 


Конкретно към бившата детска ясла в Скравена има проявен инвеститорски интерес, съобщи кметът Иван Гавалюгов пред ОбС. Той подчерта, че ако общината пристъпи към продажбата, ще се допита до жителите на съответните села дали са съгласни с дейността, която евентуалните инвеститори искат да развиват. “Затова имаме намерение да продаваме чрез конкурс, за да поставим условия, а не чрез търг“, допълни Гавалюгов.


Кметовете на двете села - Методи Драганов и Марин Бончовски, са дали положителни становища. 


За гласуване в докладната записка бе включена и бившата детска ясла в Трудовец. Но тъй като кметът на селото Веселин Драганов е внесъл писмено възражение за промяна собствеността на обекта с цел продажба, съветникът Тихомир Найденов предложи гласуването да става поотделно за обектите във всяко село. Думата за изказване бе предоставена и на кмета Драганов. Той каза, че няма нищо против да се промени собствеността на детската ясла, но на този етап не е съгласен тя да се предлага за продажба. Предложението за промяна собствеността на сградата обаче не бе прието. 


По време на обсъждането стана ясно, че кметът на Трудовец е отдавал сградата за фитнес без разрешение на ОбС. Той обясни, че наем не е плащан. От изказването на Драганов стана ясно още, че той си е позволил това своеволие, за да предпази бившата детска ясла от разрушаване?!