Община Ботевград Ви кани на първия по рода си за България „Приключенски многобой“. Той ще се проведе в местността „Боженишки Урвич”, над с. Боженица, община Ботевград, на 22-ри октомври 2017 г. (неделя) от 10:00 часа.


Целта на инициативата е по атрактивен начин да се демонстрира един иновативен формат, съчетаващ забавление, придобиване на основни умения в скално катерене, спускане на рапел и активен спорт на открито. Многобоят е предназначен за всички почитатели на приключенията, адреналина и времето, прекарано сред красивата природа, на възраст над 12 години.


Ще имате възможността да се включите в състезателната част, като съставите отбор от приятели, семейство или колеги. Ако не успеете да направите отбор, отново може да участвате, като на място ще бъдете групирани. Приключенският многобой включва: скално катерене с ниска степен на сложност и спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич”, спускане в пещера, задачи с ориентиране, логика и стрелба с лък.


За останалите посетители са осигурени: музикална програма, тийм билдинг игри и развлечения. Те ще могат още да се забавляват около сцената в близост до почивна база „Боженишки Урвич“, да се изкачат  по алеята до хълма, да видят уникалния скален надпис на Севаст Огнян, да се насладят на интересни скални феномени, удивителни панорамни гледки и да посетят скалния параклис, разположен на най-високото място в пределите на крепостта.


Освен изброените предизвикателства, е предвидена томбола, в която 5-ма късметлии ще получат екстремен подарък - ваучер за моторен полет с паратрайк!


Водещ на събитието е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов - Тео.


Изпитанията от многобоя, които са подходящи за възрастни и деца над 12 години, ще се провеждат с помощта на професионални инструктори в контролирана среда за безопасност.


Община Ботевград ще осигури безплатен транспорт с 50-местен автобус, който ще тръгне в 09:00ч. на 22-ри октомври от паркинга зад читалище „Христо Ботев 1884г.”  - Ботевград.
Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни!


За повече информация: Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/Приключенски-Многобой-191236981420613
Официален сайт на Община Ботевград: www.botevgrad.bg