Общо 30 ученици от Ботевград дучастват в поредното издание на инициативата „Мениджър за един ден“, която се провежда днес.


Желание да усетят атмосферата в реалната работна среда, да придобият по-добра представа за организаторските умения и лидерските качества на управленските екипи, изразиха 12 ученици на  Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Те бяха разпределни на различни ръководни места, според предварително заявените интереси - в Despark Bulgaria, „Сенсата Технолоджис България“, Български младежки форум - София, ППМГ“ Акад. Проф.д-р Асен Златаров“, PwC България и Societe Generale Expressbank - офис Ботевград. В Деня на българската община, който се отбелязва днес, секретарят на Община Ботевград - Стефка Граматикова, отстъпи мястото си на Димитър Димитров от XІI „А“ клас. 


Участието на ПГТМ “Христо Ботев“ в инициативата “Мениджър за един ден“ е с дългогодишна традиция. Днес 18 възпитаници на училището се отправиха към „Сенсата Технолоджис България“, директорския кабинет на ПГТМ „Христо Ботев“, Общинска администрация - Ботевград, „Атлантис Нет“ и IMI 2. 


„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хорa.