В обзора си за започващата утре надпревара в груповата фаза на турнира на турнира за Купата на ФИБА Европа официалният сайт на турнира прави кратък анализ на участващите отбори. За група D, в която е и Балкан, пише:


"Има отбори с голям късмет, но има и такива с много голям късмет. Именно като такъв може да се определи Балкан, след като загуби и двата си мача с Фалко Вулкано, но изпревари само с 1 точка кипърския АЕК Ларнака и зае третото вакантно място за груповата фаза като един от трите "щастливи губещи" отбори.


По-нататък пише: "Отборът с лидер Девин Брукс демонстрира, че има място в този турнир, след като отстрани в първия квалификационен кръг миналогодишния участник в Шампионската лига тим на Орадя, макар и без контузения Христо Захариев. 26-годишният български национал трябваше да бъде основен фактор в новата селекция на Балкан, но той ще бъде извън игра още един месец, след като счупи ръката си по време на предсезонната подготовка.


Отборът на "Балкан" е един от емблематичните клубове в България. Отборът ще се опита да възвърне позициите си със завръщането си след десетилетия отсъствие в европейските турнири", завършва представянето на Балкан сайтът на турнира.