На 15-то издание на международния турнир по олимпийско таекуондо от ранг G1 "Галеб Трофи Сърбия оупън" участие взе състезателят на състезателят на Сунг Ри Ботевград Калоян Бинев взе бронзовото отличие в категория 63 кг при мъжете.  Конкуренцията в тази категория бе изщключително сериозна, по пътя към медала преодоля трима съперници, а на полуфинала отстъпи с минимална разлика пред шампиона в категорията.

В първия кръг Калоян преодоля хърватина Филип Юрета, а във втория кръг - националния състезател на Италия Симоне Кресчензи. Италианецът е много талантлив състезател и успя максимално да затрудни нашият състезател. Като цяло мачът протече много равностойно, като се стигна до допълнителен рунд, в който Бинев беше по активният от двамата и успя пръв да пласира победната точка.

В срещата за медала Калоян Бинев се изправи срещу руснака Руслан Алиев. Алиев поведе в резултата, но Калоян успя да се възползва от ръстовото си предимство и обърна развоя на мача в своя полза. Въпреки мощните атаки в последния рунд, Калоян успя да задържи резултата и да спечели срещата.

В полуфиналната среща Калоян се изправи срещу иранеца Амирхосеин, който започна да атакува мощно още от самото начало са срещата и успя да поведе в резултата. Калоян беше близо до обрат във втория рунд, но за съжаление силите не му достигнаха, за да спечели срещата. В последствие Амирохосеин стана шампион в категорията.

Това е третият медал за Калоян през тази година от G1 турнирите при мъжете, след медалите на турнирите в Словения и София. От края на лятото Калоян се готви със своите съотборници в СК "Сунг Ри  Ботевград" и пред него предстои участие на Европейското първенство за мъже и жени, което ще се проведе в началото на м. декември в София.