„Човекът без семейство не може да живее“ – под това мото премина днешното тържество в ДГ „Слънце“ – Ботевград, което бе посветено на днешния празник - Въведение Богородично или Ден на християнското семейство и християнската младеж. В него участваха малчуганите от група „Мики Маус“ с учителки Николова и Коцева. Децата танцува, пяха и рецитираха стихотворения за семейството, за топлината на дома и непрестанните грижи на мама, татко, баба и дядо, както и за беграничната им обич към децата в семейството.


Във всички групи малчуганите нарисуваха тематични картини, разучиха стихчета за обичта, уважението и човечността, които да ги съхранят като добри хора и християни.


Това беше последната инициатива, посветена на месеца на семейството - ноември.


В другите групи на детската градина беше отбелязана „Седмицата на бащата“. Тя бе изпълнена с много забавни игри, в които децата участваха заедно със своите родители. Една от задачите бе всяко семейство да създаде свое родословно дърво. За участниците бяха предвидени награди - грамоти за „Най-сплотено семейство“ и „Къщичка на разбирателството“.