Въпреки, че днешният 23 ноември беше изпълнен с много мероприятия по повод Освобождението на Етрополе, от 17:00 часа имаше и сесия на Общинския съвет.
Участие взеха всичките 17 съветника, материалите докладва кметът Димитър Димитров. Промени в поекта за дневния ред нямаше.
Всички предложени текстове за решения бяха приети без възражения.
- По предложение на инициативния комитет в състав: Спас Мулетаров, Цено Глогов и Радослав Стоянов, Общинският съвет разреши да се постави мемориална плоча с името на проф. д-р Александър Иванов Герчев върху фасадата на "Многпрофилна болница за активно лечение Проф. д-р Ал.Герчев-Етрополе" ЕООД. /Формулировката на предложението и решението ще представим в отделен материал./
- Радослав Христов беше определен за проверител - дипломиран експерт-счетоводител/регистриран одитор/ за извършване на задължителен независим финансов одит на Годишния финансов отчет на „Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Александър Герчев-Етрополе” ЕООД, гр. Етрополе за 2017 г.
- Съветниците приеха допълненията към Програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост през 2017 г.
-  Общинският съвет дава съгласие да се извърши продажба, чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване на недвижим имот-частна общинска собственост , включен в Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост в община Етрополе през 2017 г.
- Измениха Решение № 9/30.01.2017 г., Протокол № 2 в точка "I. Жилища за настаняване под наем", като текста "54 броя" се заменя с текста "53 броя".
- Сесията прие преработената Програма за управление на отпадъците за периода 2017-2020 г. на община Етрополе.
Община Етрополе участва в Регионално сдружение за управление на отпадъците -регион Ботевград в партньорство с общините Правец и Ботевград.
- Измениха и Решение №3/30.01.2017 г., /Протокол №2/ на Общинския съвет-Етрополе, изменено и допълнено с Решение №33/30.03.2017 г., /Протокол №4/ и с Решение №114/27.07.2017 г., /Протокол №10/ на Общинския съвет-Етрополе.