След паузата заради двата мача на националния отбор на България от световните квалификации с Финландия и Исландия, се подновява първенството на НБЛ. В първия мач от 8 кръг днес играят Академик Бултекс 99 и Спартак.


Останалите три срещи от кръга са утре. В Арена Ботевград Балкан посреща Левски 2014, като мачът е от 17.00 ч.


Откакто се събраха през лятото, баскетболистите на Балкан не са имали толкова дълга пауза, без да играят мач. Затова и подготовката им през това време бе по-различна от тази за цикъла сряда-събота. "Този период ни бе много необходим - каза старши треньорът Видич. - Разбира се, не почивахме, а работехме. Опитахме малко да поосвежим отбора, тъй като се забелязваше определен спад, и физически, и психологически. Защото ни предстоят 3 мача за 7 дни"


За Левски 2014 играе Станимир Маринов. Основни играчи са още Алекс Симеонов, Веселин Веселинов, Деян Карамфилов, сърбинът Никола Маравич и Крис Минков. Последният обаче получи болки по време на последния мач на тима с Рилски спортист.


Балкан е лидер във временното класиране без допусната загуба. Левски 2014 е с баланс от 3 победи и 3 загуби, с колкото са още Академик Бултекс 99 и Берое и трите тима делят местата от 4-то до 6-то.