Тази година Българска федерация по спортна акробатика/БФСА/ предостави на Ботевград домакинството на най-важния си турнир за деца, планиран в спортния календар на националните състезания за 2017 г. Това е признание за приноса на треньорката Добринка Николова и основания от нея клуб по акробатика в Ботевград  към развитието на националния спорт.


Домакинството на „Млад акробат“ беше спечелено с активното съдействие на Община Ботевград и нейния кмет Иван  Гавалюгов, които полагат изключителни грижи за развитието на спорта в града.


            В турнира на 10 декември ще участват над 200 момичета и момчета от 12 клуба: ЦСКА и „Акро-Тамп“ от София;  бургаските „Нефтохимик 2011“, „Акро Джъмп“ и Клуб по спортна акробатика;  „Джим Денс“ и „Акро Нова“ от Горна Оряховица; „Орел“ Айтос,  „Локомотив“ Русе, „Стефан Данчев“ Сливен, „Юнак“ Хасково и домакините от клуба по спортна акробатика в Ботевград! Те ще представят своите най-добри млади акробати във възрастите 6-8 и 9-11 години индивидуална акробатика и 6-14 и 7-15 години групова акробатика.


По традиция този турнир е много силен и битката за призовите места винаги е оспорвана. СКЧА Ботевград ще има представители в 2 възрасти на индивидуалната акробатика: 4 момичета в 6-8 години и 8 момичета в 9-11 години.


            Държавният турнир „Млад акробат“ ще бъде в зала „Арена Ботевград“ и ще стартира на 10 декември, неделя, в 8:30 часа сутринта със състезанието на най-малките участници. В 10:40 часа е церемонията за откриване на турнира, на която ще присъства и кметът на Община Ботевград, г-н Иван Гавалюгов. След това започва състезанието при големите деца в груповата акробатика. Церемонията за награждаването на победителите е планирана около 17:00 часа.


 


         Скъпи приятели на спорта, елате на състезанието и нека заедно да подкрепим нашите малки акробати и тяхната треньорка Добринка Николова!


 


            Очакваме ви! Входът е свободен!