Днес за първи път след сериозния и мащабен ремонт зала "Георги Христов" бе домакин на баскетболен мач. Той бе от първенството на мъжката А група между втория отбор на Балкан, който посрещна втория в класирането  Атлетик София.


Младите балканци бяха близо до успеха, като след третата четвъртина имаха аванс от 7 точки - 65-58. Сринаха се обаче в последните десет минути, започнали със серия от 0-14 и завършили при 20-6 за Атлетик. А крайният резултат е 78-71 за столичния тим, в който играят няколко басктболисти от школата на Балкан, като Филип Каменов, Пламен Дончев и Денис Петков.


Най-резултатен за Балкан с 22 точки е Румен Василев. С 16 е Радослав Кочев, който направи дабъл-дабъл с овладените 15 борби, а има и 7 пресечени паса. Здравко Христов отбеляза 13 точки, със 7 е Аристидис Папатеодору.


За победителите един от братята-близнаци на Христо Захариев - Тодор, вкара 22 точки, а грабна и 15 топки под двата коша. С една точка  по-малко  - 21, е Михаил Танев. Пламен Дончев отбеляза 14 и направи 7 завършващи подавания.