Сръбският "Борац" Чачак отстрани българския "Локомотив" София в мач от предварителния кръг на турнира за купата на УЕФА. Тази вечер футболистите от града на баскетболиста на "Балкан" Бобан Билбия завършиха наравно - 1-1, в реванша в София и продължиха напред, след като в първата среща бяха постигнали победа с 1-0.

С по-умна игра "Борац" успя да излъже наивните до глупост и със съмнителни футболни качества играчи на "локото" и малко не му достигна дори да победи при редките си, но опасни и добре организирани контраатаки. Единственото преимущество на домакините бе това, че владееха повече топката, но атаките на т.н. железничари бяха изключително ялови. Гостуващите сърби бяха по-спокойни и по-можещи, за разлика от коментара по БНТ, който бе - меко казано - неадекватен в оценките си. "Локомотивци" грешаха тотално, след като стигаха до наказателното поле, където просто не знаеха какво да правят.

Голяма заслуга за победата на "Борац" имат не само неговите футболисти, но и сърбите в тима на "Локомотив". Не защото са действали симулативно, а защото се видя, че са с от далеч по-ниска класа. Нападателят Антунович бе като спънат кон и техничен като вършачка от времето на колективизацията, не бе янсно за какво е привлечен треньорът Окука, който бе тотално надигран тактически от своя съ народник и отнесъл куп подигравки от коментиращия заради външния си вид.

С представянето си от началото на сезона "Локомотив" София  показва, че може би е малко по-добър от "Балкан" Ботевград. Но и това не е сигурно.