Славия надви с 1:0 Локомотив в столичното дерби на стадиона в  "Надежда" от последния кръг на есенния полусезон. Единственото попадение реализира звездата на "белите" Благой Георгиев в 75-ата минута. Капитанът на гостите получи подаване от Милан Компиваров в центъра на терена напредна индивидуално и с плътен удар от 16 метра в долния десен ъгъл на Бонджулич реализира. Това бе неговият втори гол през този сезон от 13-ия мач през тази есен.

През първото полувреме "железничарите" надиграха играчите на Стевица Кузмановски, но страхотният днес вратар Марио Кирев бе на висота на два пъти удари с глава на Пасков, като и на Джилас. Македонецът можеше да открие още в първата минута, когато получи една топка от защитника на "белите" Дениран, който при опита си да изчисти прати топката в нападателя, но той от две метра стреля право в Кирев.

Благой Георгиев бе най-активен за Славия и изигра най-добрия си мач през тоз сезон, като помагаше в дефанзивен план и не спираше да тормози защитата на "червено-черните" до края на срещата. През първото полувреме, той имаше шанс да открие, но ударът му с глава бе спасен.

Двамата треньори направиха по една смяна на почивката, като Мартин Керчев замени Галин Иванов, а Лопеш смени Иво Димитров за домакините. Двата отбора играеха много настървено и търсеха победата и не веднъж лекарите се намесиха след остри, но твърди сблъсъци. До сериозни намеси на двамата вратари не се стигаше, но откритият футбол помагаше на двата тима да стрелят към противниковите вратари.

В 72-ата минута гол на Владимир Джилас с глава бе отменен заради засада след центриране отдясно, а две минути по-късно Благо откри резултата. Халфът на националния отбор съблече фланелката си от радост, което му коства жълт картон. Резервата Митев пробва да изравни, но стреля над вратата, докато Славия на контраатака можеше да вкара и втори гол.  Все пак най-интересните положения бяха в последните минути. Първо Кирев със сетни усилия успя да спаси прехвърлящ удар, а в даденото от рефера продължение Георгиев пропусна да вкара втори гол в мача.

Така Славия се изкачи осмо място с актив от 20 точки, докато Локото остана с 22 и се отдалечи от четвъртия Черно море на четири точки и ще зимува на шеста позиция.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – СЛАВИЯ 0:1 (0:0)
0:1 - Б. Георгиев (74)

ЛОКОМОТИВ: Бонджулич, Добрев, Марков, Дзаферович, Пасков, Бандаловски (53 – Митев), Атанасов, Шпишич (78 – Рангелов), Дяков, Димитров (46-Лопеш), Джилас

СЛАВИЯ: Кирев, Вл.Иванов, Кавдански, Павлов, Дениран, Георгиевски, Попара (90 – Самокишев), Бл.Георгиев, Г.Иванов (46-Керчев), Диоп, Коприваров (85 – Анев)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Марков (Л); Г. Иванов, Диоп, Кавдански, Дениран, Вл. Иванов, Георгиев, Попара (С)
СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: ”Локомотив”