Предложението  на лицензирания оценител е имотът на бившата детска ясла във Врачеш да се обяви за продажба с начална цена от 45 000 лева.  Общата площ на имота е 1.6 дка, а самата сграда – 200 кв.м. При днешното обсъждане в местния парламент  общинският съветник Тихомир Найденов предложи цената да бъде завишена с 10 хиляди лева. Мотивите му бяха, че сградата наистина е в лошо състояние, но е на много хубаво място и може да се продаде на по-висока цена. Той предложи също парите, които се получат от продажба на имота, да се вложат в изграждане на нова спортна площадка във Врачеш.
В изказването си Георги Георгиев заяви, че цената не трябва да се повишава. Според него на 45 000 лева може да се продаде в рамките на месец-два.
Милчо Владимиров се изказа против продажбата на имота. Според него там трябва да се направи спортна площадка. „Защо трябва да продаваме този имот, а после да търсим ново място за спортна площадка”- попита той. В отговор кметът Иван Гавалюгов заяви, че Детски парк се предвижда да бъде изграден в края  на улица „Христо Ботев” до реката и той ще бъде свързан с пешеходната и вело алея, която се проектира между Ботевград и Врачеш.
При гласуването 16 съветници подкрепиха предложението за по-висока продажна цена на бившата детска ясла, двама бяха против, а седем се въздържаха.