След снощните последни срещи от втората групова фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа стана ясно, че два от отборите, които бяха съперници на Балкан в првата групова фаза, продължават на 1/6 финалните елиминации. Това са унгарският Егис Кьорменд и кипърският Керавнос Никозия.


Егис Кьорменд се класира като заел второто място в група J, на първо място в нея е друг унгарски тим - Алба Фехервар, в нея бяха още литовският Невежис и турският Демир Инсаат.


Кипърският Керавнос продължава в следващата фаза като един от най-добрите два тима, заели третото място в своята група. Керавнос бе в група L, в която първи стана холандският Донар Грьонинген, а втори е румънският Клуж Напока, последното място е за белгийския Монс-Ино, който също бе в групата на Балкан.


От турнира на купата на ФИБА Европа за елиминациите се класират 10 отбора. Това са първите два от четирите допълнителни групи плюс два от заелите трето място с най-добри показатели. Освен Керавнос, това е черногорският Морнар Бар, в който играе бившият баскетболист на Балкан Вукота Павич. Останалите 6 тима са от турнира за Шампионската лига, които заеха пето и шесто място в груповата фаза на този турнир.


Ето всички отбори за 1/6 финалите:


 


От ФИБА Европа /подреждането е по коефициент/: 


1. Льо Портел Франция 


2. Алба Фехервар Унгария 


3. Донар Грьонинген Холандия 


4. Бакен Беарс Дания 


5. Цмоки Минск Беларус 


6. Нижний Новгород Русия 


7. Клуж Напока Румъния 


8. Егис Кьорменд Унгария 


9. Керавнос Никозия Кипър 


10. Морнар Бар Черна гора 


От Шампионската лига: 


1. Умана Рейер Венеция - Италия 


2. Динамо Сасари - Италия 


3. Сигадас Авелино - Италия 


4. Вентспилс - Латвия 


5. Оостенде - Белгия 


6. Ювентус Утена - Литва 


 Днес в 12.00 ч. в Мюнхен бе теглен жребият за елиминационната 1/16 фаза, в която ще се играе до две срещи на разменено гостуване. Те са на 7 и 14 март. Ето съперниците: 


Нижний Новгород - Керавнос 


Егис Кьорменд - Рейер Венеция 


Морнар Бар - Оостенде 


Алба Фехервар - Ювентус Утена 


Льо Портел - Динамо Сасари 


Донар Грьонинген - Клуж Напока 


Цмоки Минск - Авелино Италия 


Бакен Беарс Дания - Вентспилс