Ново пространство на открито, предназначено за млади хора, ще бъде създадено в Трудовец. Идеята е на младежи от селото. Въз основа на нея сдруженията  „BG Бъди активен” и „Трудолюбци” разработиха проектно предложение с наименование „_Място – Доброволчество с въздействие”, което ще бъде реализирано с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. 


По проекта се предвижда в парка на село Трудовец да бъде създаден безопасен и многофункционален кът за спорт и атрактивен кът за социални контакти сред природата. Тези условия ще дадат възможност на младите хора да общуват в реална, а не във виртуална среда, както и да спортуват сред природата. 


Дейностите по проекта ще преминат през  три основни етапа:


Етап I – 27-29  април 2018 г. - Социално ангажиране на местната общност: Активиране на местната общност, споделяне на ценности и идеи;  


Етап II – 09-10  май 2018 г.- Социален консенсус в местната общност: Постигане на консенсус относно намесите в пространството и определените общи ценности и идеи; 


Етап III – 31 май- 08 юни 2018 г. – Облагородяване на мястото с помощта на местната общност: Изграждане на физическите структури в определеното пространство.


Официално откриване ще се състои на 10-ти юни. То ще бъде съпроводено със специално подготвена програма.


За BG Бъди активен:


Сдружение „BG Бъди активен” е национална неправителствена организация, която работи в посока подобряване условията за масов спорт в България, както и за повишаване осведомеността за индивидуалните и социалните ползи от физическата активност и спорта за здраве. Основните приоритети на сдружението се основават на създаване на възможности за младите хора да придобият необходимите житейски и професионални умения чрез тяхното участие в организирането на събития, които популяризират спорта и физическата активност за здраве.


За проекта _Място:


„_The Spot/_Място“ предоставя възможност на територията на 10 населени места в България да бъде изградено социално пространство, което да е привлекателно за младите хора. Приобщаването им към създаването на социално пространство, чрез процеса на Placemaking, би им дало възможност да се изявят да покажат своите таланти, способности и силни страни. 


От своя страна участието на гражданите в изграждането на пространството ще засили отговорността за неговото опазване и поддръжка.


Затова сдружение „Трудолюбци” канят всички, които имат желание и възможност, да се включат в етапите на реализиране на проектните дейности със своите идеи, знания или умения.


Тел. за контакти: 0887 300 562, e-mail- trudolubci@abv.bg