Министерството на Росен Плевналиев е уведомило община  Ботевград, че спира финансирането на проекта за реконструкция  на река Касица и ремонт на улица „Христо Ботев” в Трудовец. Работа по тях започна това лято, а обществените поръчки бяха обявени от МРББ.  Министерството спира общо 52 проекта в страната заарди съмнения, че цените на проектите са завишени.
„Министерството като инвеститор има право да  извърши проверка и да замрази работата докато трае тя, но трябва да се има предвид, че по реконструкцията на реката вече са направени доста подготвителни работи и ако коритото остане в този вид в сезона на есенните дъждове, има реална опасност направеното да се разруши, а опасността от наводнения за съседните къщи да се увеличи” – така коментира днес кметът на общината Георги Георгиев решението на МРРБ.
Той съобщи също, че народният представител Даниел Георгиев вчера е имал среща с министър Плевналиев по повод спирането на ремонтите в Трудовец. Народният представител е настоял министерството по-бързо да извърши проверка на проекта и да се ускори възобновяването на работата в Трудовец. Даниел Георгиев е предал на министъра и официалната писмена позиция на община Ботевград.