Асен Николов /старши-треньор на Академик Бултекс 99/: "Мачът не бе от много високо качество, но имаше много битка и от двата отбора. Щастлив съм, че издържахме и бяхме достатъчно твърди до края, защото гостите не се отказваха, каквото и да правехме. Екстра усилията ни донесоха победата. В края умората си каза думата – Айзеа, например, пропусна два отворени шута, Бачев – също, беше важно да стиснем зъби, характерът изигра основна роля. Днес се коригирахме и позволихме през първата част Балкан да ни направи само 4 точки от бърза атака. В Ботевград се играе трудно, но имаме шансове за две победи и отиваме с тази мисъл. Няма да си правим сметки само за една победа. Ако спечелим първата среща, психологически ще сме пред тях и имаме голям шанс."


 Небойша Видич /старши-треньор на Балкан/: ""Играхме срещу добра защита, затова вкарахме толкова малко. Поздравих съдиите, по-специално на Искрен Манолов, отлично си свърши работата. Това, което са видели, това са свирили. Не знам какво очаквате да ви кажа. Нещо невероятно сигурно. Играхме лошо днес, затова загубихме. Заради разликата в статистиката, в процентите, се случи така"


 Мартин Дурчев /Академик Бултекс 99/: "Треньорските указания преди мача бяха да го започнем по-агресивно. Да ограничиш Балкан до 60 точки казва достатъчно. Заслугата е на целия отбор, всички бяхме доста мотивирани да отидем в Ботевград на равна серия. Нормално е тази серия да е толкова оспорвана, за мен това са двата най-добри отбора в България. Физически сме много добре подготвени и нямаме никакви притеснения. Отиваме пределно мотивирани да вземем двете срещи в Ботевград. В края изпуснахме някои шутове, които по принцип вкарваме и оттам дойде намаляването на разликата. С добрата ни защита обаче затворихме мача. Играхме много добре в защита."