На проведената на 5 септември извънредна сесия на Общинския съвет в Етрополе беше поставена за разглеждане на една единствена точка: Предложение от кмета на Общината инж.Богомил Георгиев относно управлението на общинска собственост, което по същество касае сградата на общежитието на СОУ „Христо Ясенов”.
Решението на сесията е сградата да се предостави безвъзмездно за нуждите на новооткриващите се в училището спортни паралелки. В него ще бъдат настанени и децата от школата по футбол „Христо Стоичков”. Ремонтът е започнал вече, като първият етаж е напълно готов за експлоатация. 
Преди да започне сесията беше прочетена Декларация от името на групата съветници-социалисти в „местния парламент”, в която между другото се казва: „По инициатива на Министерския съвет на 06 септември 2008 г. в цялата страна е предвидено да се проведат тържествени чествания. С огорчение и изненада научаваме, че честването на Националния празник в град Етрополе ще се използва за  организиране на подписка и  реализиране политическите цели на отделни партии.   
Изразяваме нашето неодобрение и възмущение от този акт, с който се помрачава светлата годишнина от  обединението на българската нация.” 
Следващата редовна сесия е на 25 септември 2008 година.