Заключителните турнири от Балканската купа за момчета до 12 и до 14 години започват утре в Ботевград с участието на отбори от България, Македония и Сърбия. Надпреварата започна през есента с турнири в България - в Пловдив и Ботевград, в Скопие и сръбския град Лесковац.


Първи започват по-големите - момчетата до 14 години. Шестте отбора са разделени в две предварителни групи. Балкан е в група с Вардар Стопие и ФМП. В другата са Академик Бултекс 99, БУБА баскетбол и Актавис Академия от Лесковац. Мачовете се играят в Арена Ботевград.


Утре Балкан ще има два мача - от 14.30 с Вардар Скопие и от 17.30 с ФМП. В сряда първият и вторият отбори от двете групи играят на кръст, а финалът е в четвъртък от 11.30 ч.


При 12-годишните участващите отбори са 4 - Балкан, Актавис Академия, Вардар и ФМП. Те започват в четвъртък, 14 юни и мачовете са в зала "Георги Христов".  В четвъртък мачовете на Балкан са с отборите от Скопие и са от 9.30 и 18.30. В петък е от 10.30 с Актавис Академия, а следобед са срещите за 3-4 място и финалът.