Балкан - Спартак Пл 89-87 (26-20, 24-19, 20-21, 19-27)

Въпреки че бе предсезонна проверка, мачът между "Балкан" и "Спартак" Плевен  се превърна в един истински шампионатен мач. И по своята оспорваност в последните минути, в които плевенчани успяха да стопят разлика от 15 точки, и с безкомпромисната битка на игралното поле, и с треньорските изблици, и с претенциите към реферите.

Домакините взеха първата част с 26-20, на полувремето преднината им стана 11 точки - 50-39. Третата част бе сравнително равностойна, но "балканци" успяха да запазят дистанцията - 70-60.

Най-интересните моменти обаче бяха в последната четвъртина. В първите 2-3 минути домакините дръпнаха с 15 точки, но последва силна серия на плевенчани. С три последователни тройки на Илия Станков разликат започна да се топи, след това капитанът Хрисимир Димитров демонстрира познатата си класа и мачът стана на кантар. След доста грешки и задължителните многобройни нарушения играчите на "Балкан" все пак не допуснаха гостите да изравнят и поведат и спечелиха третата си поредна контрола.

Георги Младенов: "Доволен съм от целия отбор, въпреки ранната фаза на подготовката. В последната част ми хареса не толкова играта, колкото настройката на баскетболистите ми за битка, в която издържаха. Силно игра Радев, както и Любо Лилов, за разлика от Бобан Билбия. Що се отнася за дошлите на проби - много съм доволен от гарда Марко Попадич и центъра Даниел Зорич, добре се включи и Небойша Ристич."

За плевенчани играха новите попълнения Роб Престън, Владимир Маринов и Веселин Георгиев, както и завърналият се Саша Топчов.