Първи октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 година. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото. По повод техния празник, публикуваме поздравителен адрес от кмета Иван Гавалюгов:  


Уважаеми съграждани, 


Приемете моите сърдечни поздрави по случай 1 октомври – Международен ден на възрастните хора! Искрено желая на всички Вас крепко здраве, спокойни старини и дълголетие!


Благодарение на всеотдайността, трудолюбието и мъдростта Ви, днес поколения след Вас могат да следват достойния пример на предците си и да допринасят за просперитета на община Ботевград.


Нека дните Ви бъдат изпълнени с обичта, уважението и грижите на любимите хора!


Съхранете жизнерадостта в сърцата, усмивките на лицата и показвайте светлия път на децата!  


Тази сутрин кметът Иван Гавалюгов присъства на тържеството на пенсионерите в общински клуб "Детелина", за да ги поздрави лично за празника. Той бе придружен от зам.-кмета Борис Борисов и секретарят на общината Стефка Граматикова. 


Днес пенсионерските клубове в Ботевград и селата ще получат 10 000 лева, предвидени в бюджета на Община Ботевград за тази година. Парите са разпределени пропорционално на броя на членовете на отделните клубове. Те ще се използват за организирани дейности на възрастните хора по места.