На двойката от Бургас Мариела Костадинова и Панайот Димитров се падна огромната чест да представят България при първото включване на спортната акробатика в олимпийското семейство, макар и само с вида смесени двойки. Те завърши поснледния цикъл от подготовката си за този голям форум в Ботевград, където бяха от 21 септември до 1 октомври.


В залата по акробатика в Ботевград, където Мариела и Панайот се готвят вече трети път тази година, те изпипваха съчетанията си под ръководството на тяхната треньорка Гергана Денева и на главния треньор на националния отбор по акробатика Драгомир Драганов. В последния ден тук бе и генералният секретар на БФ по спортна акробатика Недко Костадинов.


"Смятам, че двойката ни е готова за участието в Младежката олимпиада. Единствените ми очаквания са свързани с това те да изиграят по най-добър начин съчетанията си", каза тяхната треньорка Гергана Денева.


"Нямаме никакви притеснения. Подготвени сме добре и трябва да покажем това на квадрата в Буенос Айрес", казаха Мариела и Панайот.


Българската група за Младежките олимпийски игри заминава за Буенос Айрес във вторник. Състезанията по спортна актробатика в аржентинската столица започват на 6 октомври. В тях участват общо 16 смесени двойки от цял свят, спечелили квоти на континенталните първенства.