Освен мъжкия тим, своето участие в турнира на Европейската младежка лига, започва и една от подрастващите формации на Балкан, включена в нея. Това са момчетата до 14 години с треньор Николай Пеев.


Тази вечер те заминават за унгарския град Шопрон, където от четвъртък до неделя ще се проведе първият от двата турнира в централноевропейската дивизия. В нея участват 27 отбора, разделени на 3 групи по 9.


Отборът на Балкан е в група с два тима от Унгария - Шопрон Тигрисек и Меджери Тайгърс от Будапеща, два тима от Италия - Колидж Баскет от Боргоманеро и Юробаскет Рим, сръбският DIV Баскет, чешкият Пражки Сокол, словашкият Приевидза и английският Лондон Юнайтед.


В първия си мач утре от 19.00 ч. Балкан ще играе с домакините от Шопрон Тигрисек. В следващите дни среща последователно италианския Колидж Баскет, Лондон Юнайтед и чешкия Сокол Пражки.


Всички срещи от турнира ще бъдат предавани директно по интернет. Информация за адреса на прякото излъчване има на официалната страница на надпреварата www.eybl.lv