В началото на следващата седмица стартират ремонтните дейности в детска градина „Здравец“ – Трудовец. Предвижда се етапно подмяна на цялата фасадна дограма – врати и прозорци, и възстановяване на нарушени покрития по стените – вътрешно и външно, включително боядисване. Също така ще бъде демонтирана съществуващата покривна шапка от поцинкована ламарина и поставена нова от прахово боядисана ламарина.


Ремонтът ще бъде извършен от “Парсек Груп“ ЕООД. Софийската фирма бе класирана на първо място в проведената в края на лятото обществена поръчка с предмет: „Основен ремонт на покрив и подмяна на дограма на ДГ „Здравец“ в с. Трудовец“. Прогнозната стойност на заданието тогава бе 183 333,33 лева без ДДС. След законовия срок за обжалване на избора, през миналата седмица двете страни - общината и фирмата, сключиха договор за изпълнение на обща стойност 174 920,90 лева без ДДС, което е с 8 412,43 лв. по-малко от предвидените средства. Гаранционният срок е 5 години.


Ремонтните дейности няма да възпрепятстват учебно-възпиталения процес в детската градина. Тя разполага със свободни помещения, в които децата ще бъдат преместени, съобщиха от общинското ръководство. 


Преди около месец идентична обществена поръчка спечели и фирма „КА ВА СТРОЙ“ ЕООД. Общинското задание бе с предмет: „Основен ремонт на покрив, подмяна на дограма, направа на топлоизолация и изграждане на отоплителна инсталация в ДГ „Здравец“ в с. Литаково, община Ботевград“.


„Ремонтите дейности в детската градина в Литаково вече са в напреднала фаза. Покривът е сменен, в момента фирмата подменя дограмата.“ – каза за botevgrad.com Цветелин Цветков – зам.-кмет на Община Ботевград.


И при тази обществена поръчка бе реализирана икономия на средства. Разликата между прогнозната стойност  - 96 666,67 лева, и договорената, е в размер на 6 691,82 лв. Гаранционният срок на извършените ремонтни дейности също е 5 години.