Александър Дяковски (старши треньор, БК Спартак Плевен):


 “На полувреме коментирахме, че не трябва да започваме така, както започнахме в началото на мача. Подходихме малко неагресивно в защита и още след подновяването на играта двама от най-добрите стрелци на Балкан започнаха с бързи 6-0 от съблекалнята. Първите 5-6 минути на третата част предрешиха всичко в мача. Идеята ни беше да се държим до съперника, но тази серия ни попречи. Денислав Вутев има травма в бедрото, а Ники Маринов бе на инжекции днес. Трябваше да стисне зъби.”  


 Константин Коев (Спартак Плевен):


 “Успяхме да се върнем един път, след като ни поведоха в началото, но може би силите ни стигнаха само за това. Не искам да звучи като оправдание, но просто имахме непълноценна седмица откъм тренировки, защото 4-ма човека сме контузени. Няма как срещу претендент за титлата да не си напълно готов и да очакваш да го победиш.”


 Небойша Видич (старши треньор, БК Балкан):


 “Доволен съм. Ние се подготвяхме сериозно за този двубой. Знаехме, че ще бъде трудно и залата ще е пълна. Знаем, че тук в Плевен хората разбират от баскетбол. Треньорът на Спартак върши страхотна работа. Без да подценявам останалите играчи на съперника, мисля, че Константин Коев е готов да направи следващата крачка в кариерата си. След като феновете приеха така добре Александър Гаврилович, значи се справя добре. Когато някой играе със сърце и всичко се получава, значи всичко е добре и за треньора.” 


 Крис Минков (Балкан):


 “Бях казал, че беше доста тежък мач, особено, когато позволиш на Спартак в тяхната зала да събуди феновете с няколко поредни тройки. Мисля, че второто полувреме заздравихме защитата и това ни донесе успех. Имахме по-тежка програма в първенство в началото и играхме срещу по-силните отбори, но мисля, че ще наваксаме.”