Тодор Тодоров, треньор на Спартак:


 Не успяхме да отговорим на агресията на Балкан. Благодарение на тази агресия те предизвикаха нашите играчи да направят 25 грешки, имат 25 точки от бърза атака. За отбора на Балкан, особено в тази зала, това е най-силното им оръжие, ние не успяхме да го спрем.  Не знам на какво се дължи това нещо, но след 25 грешки трудно се играе.


Не мога на кажа, че проблемите ни дойдоха само от гардовата линия. Нямаше организация, не се справихме и тактически. Още от началото на годината ние не сме отбор, който вкарва много точки, като цяло разчитахме на защитата. Сега явнотам нещо бъркаме и трябва да коригираме. Надявам се колкото се може по-бързо да излезем от това положение. В началото на сезона вие, журналистите казахте, че сме приятната изненада, след мача с Рилски Удо каза, че сме неприятната ицненада.  Всички започват да гледат на нас по-сериозно.


Засега най-оптимистично стоят нещата при Божидар Аврамов.  За Станимир Маринов, който вчера изкълчи крак - не знам, по първоначални данни не е толкова сериозно. Но като цяло ще трябва време и за него.


Радващо е, че в залата дойдоха доста фенове от Плевен. В началото на сезона това ни бе една от целите - да накараме публиката да живее с баскетбола.  Да, сега минаваме през труден момент, но сега сме в началото на сезона. Надявам се когато дойдат важните мачове да не изглеждаме по този начин.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан:


След шест години като помощник на Балкан, сега начело на отбора при тази победа се усещам много хубаво. Може би реакцията на играчите бе заради новия треньор но който и да бе на мое място, щеше да е същото. През седмицата работихме повече върху принципите в защита и мисля, че до някаква степен се получи.  Имахме енергия в защита, но с 18 загубени топки не можем да играем сериозен баскетбол. Така че със сигурност грешките трябва да се намаляват, а в нападение топката да се движи по-бързо и постоянно.


Предстои ни пауза от десетина дни, в които ще продължим да се подготвяме сериозно. Предстои ни дерби с Рилски спортист. Смятам, че то ще бъде най-вече емоционално, като това в Сърбия между Партизан и Цървена звезда. Смятам, че като домакини трябва да играем силно.