Николай Стоянов, Спартак: Мачът се реши в две нападения след - мога да кажа - наши детински грешки. Една вкарана стрелба на Липс в края  и наши грешни решения в нападение. Успяхме да излезем напред в резултата на няколко пъти в последната част и може би там трябваше да задържим този резултат.  За сработването с новите попълнения трябва време за по-добър синхрон, както във всяко едно нещо. Така че ще ни трябва още работа в залата, за да подобряваме играта си. Днес пролича някакъв напредък, но не бе достатъчен. можем още.


 Любомир Минчев, треньор на Спартак: Не бяха само две ситуации, които решиха мача. За мен една от причините бе лошото начало на третата четвъртина, когато дадохме възможност на Малик Топин да вкара две последователни тройки от никакви ситуации - лично за мен това ми тежи. Но според мен стана добър мач. В последно време Балкан имат по-добър процент стрелба - впрочем и днес не им е лош - 41 процента.  Като цяло смятам, че играхме нелошо и двата отбора. Дали има напредък в играта ни - може би, но аз виждам слабости. Чернокожев не е тренирал десет дни, казаха, че днес е готов да играе, но предпочетох да не рискувам. Ще видим състоянието му след двете тренировки в Естония.


 Петър Златанович, треньор на Балкан: Ключовото в този мач бе това, че казах на играчите да не чувам повече, че играем колебливо. Изключително оспорван мач. Супер мач, даже нямам търпение да го изгледам пак.  Като гледах статистиката, всички параметри бяха равностойни - бързи атаки, асистенции, даже те имат повече борби от нас. Едно нещо, обаче, което ни липсваше в три поредни мача, бяха наказателните удари. Днес имахме много добър процент - 20 от 22, и това означава много - да имаш концентрация и да ги вкарваш.  Завръщането на Илиян също бе на ниво - не знам дали енергията, която той притежава, има някой друг в НБЛ.  Много важна победа срещу отличен съперник. Спартак има голяма дълбочина в състава си, с петима чужденци. Много съм доволен, че спечелихме този мач.


Карл-Йохан Липс, Балкан: Днес наистина трябваше да се борим за победата, защото графикът ни последните дни беше доста тежък. Беше важно, че бяхме доста добре психически подготвени,  и това ни донесе победата. Натрупахме и няколко победи една след друга и мисля, че това нещо повдигна самочувствието както на останалите, така и моето. Подкрепяме се взаимно, имаме и подкрепата на треньора и това трябва да продължи, за да продължим и ние да побеждаваме. Възможно е да продължим победната серия, но сега не трябва да мислим за това, а да вярваме в процеса и да тренираме здраво, за да печелим както мачове, така и титлата.


Знам, че съм първият естонски играч в мъжкото баскетбилно първенство. Всичко в Ботевград ми харесва. Харесва ми, че всичко е близо - апартаментът ми, любимият ми ресторант - това е всичко, което ми трябва през сезона и това е перфектно за мен.