Протестиращи се събират на входа-изхода на село Врачеш. Повечето носят българския трибагреник. Прозвуча химнът на Република България. Протестните действия са обявени от 13.30 часа.


Протестиращите затвориха пътя на входа на Врачеш. Главен път 1- I при селото не е блокиран. На мястото на протеста има полиция.


С днешните си действия хората от Врачеш подкрепят протестите в цялата страна и се обявяват против: ниските доходи; високите цени на хранителните продукти и стоки от първа необходимост, на горива, ел.енергия, застраховка “Гражданска отговорност“, винетки, стикери, детски дрехи; облагането с плосък данък на така наречените работещи бедни; високата ставка на ДДС за храни, лекарства, учебници и книги; нищожните детски добавки и срамното заплащане на втората година от майчинството; държавната политика, която изгони от България милиони българи да търсят препитание в другите страни и там да раждат и отглеждат децата си; социалната несправедливост – раздаване на бонуси в хиляди на калпак, а за пенсионерите срамните 40 лева за Коледа; източване на националните ни богатства чрез отдаване на концесии на чужди фирми; ежедневните обиди на политиците, които ни наричат лумпени, некачествен материал, кресливи уж болни, мързеливи и неграмотни; системата, която убива всички българи в България през последните 28 години. 


На 11 място протестиращите посочват, че искат оставката на цялото правителство и оставката на осемте депутати от Софийска област. 


Под исканията си хората декларират, че нито една политическа партия или организация не стои зад техния протест. 


Утре – 19 ноември, отново ще се състои протест на входа на селото. Началният час е 18.30. Това съобщи общинският съветник Милчо Владимиров, който участва и в предишния, и в днешния протест при Врачеш.