Още един играч напусна шампионския тим на Балкан. От новия сезон Павлин Иванов няма да бъде част тима от Ботевград. Той вече е част от отбора от втора дивизия на Италия Блу Баскет Тревилио. Това съобщи днес официалният сайт на италианския клуб.


26-годишният баскетболист имаше договор с Балкан за 1+1 година, но очевидно  тази опция отпада при подписване с чуждестранен тим. За запознати с кариерата на високия 196 см гард изборът му не е случаен. Той е много добре познат на старши треньора на Блу Баскет Тревилио Адриано Вертемати, с когото са работили заедно в Италия в продължение на три години. И с него юношите на Бенетон Тревизо с Павлив Иванов в състава  печелят титла през 2011 година. Също под ръководството на Вертемати, Павлин Иванов взема участие във финалната четворка на европейския клубен шампионат за юноши в Париж през 2010 година.


Павлин Иванов е второто ново попълнение на италианския тим. Преди това клубът привлече американския център Парчър, висок 208 см и дошъл от френския По Ортез. Миналия сезон Блу Баскет Тревилио завърши на трето място в редовния сезон на Серия А2 Запад и игра полуфинал.


Павлин Иванов се присъедини към Балкан през декември 2018 година. Със зеления екип изигра 25 мача, в които има средно по 9.2 точки.