На 25 ноември 2018 г. се проведе престижен турнир по хокей лед за състезатели до 10 годишна възраст. Надпреварата се състоя в Зимния дворец в София. Турнирът бе организиран с помощта на Катарските авиолинии. В състезанието участваха седемте най-силни клуба в България. Отборът на ХК "Балкан" се представи отлично, като от 6 срещи постигна 5 победи и само една загуба. Този баланс нареди „зелените“ на второ място, оставяйки зад себе си отбори, като Славия, чийто треньор е президента на федерацията, ИРБИС - с чешки и руски треньори, ЦСКА и Левски.


За най-полезни играчи на турнира организаторите определиха по двама състезатели от отбор. За „Балкан“ това са Преслав Стоянов и Петър Анастасов.


Поредна изключително силна игра направиха Владимир Петров и Пламен Вълчев. Дебют на вратата на „Балкан“ направи Стоян Желев, който се отличи с няколко добри спасявания. За отбелязване е факта, че голяма част от съперниците на ботевградчани играха с деца, родени през 2009 г. В редиците на „Балкан“ има само един състезател на тази възраст, останалите хокеисти са родени между 2010 и 2012 г.