Реализираните дейности в Липница през 2018 година са на стойност 24 700 лв. Направен е ремонт на сградата на кметството за 13 400 лв., за запълване на дупките по пътната мрежа с асфалт са разходвани 5 000 лв., също така аварийно са възстановени пътища с трошенокаменни настилки (Ломето, Преславица и Стейовци) – 6 300 лв.


Жители на селото поискаха от общинското ръководство да съдейства за регистрация на църквата в селото и възстановяване на дейността й, да бъде извършен ремонт на пътя от местността „Ръждавец“ до височината преди Липница, както и да бъдат заделени средства за подобряване на водоснабдяването. 


За същия период в Елов дол  са извършени текущи ремонти на пътната мрежа за 16 770 лв. и на сградата на кметството – 9 500 лв. С трошенокаменна настилка са възстановени някои от селските пътища (Вълкановци, Пановци, Стаменовци и Кьоркьоловци) -  6 700 лв. За асфалтирането на дупки са разходвани 5 000 лв.


Най-разискваната тема по време на срещата бе за водоснабдяването в селото. 


През 2018 год. в Боженица е извършен текущ ремонт на сградата на кметството за 14 200 лв., направен е и текущ ремонт на път в махала „Мурта“ - 10 000 лв. Пътят към махала „Близнаковци“ е възстановен с трошенокаменна настилка - 3 400 лв. Общината е отпуснала 6 000 лв. за асфалтиране на дупки по пътната мрежа в селото.


Присъстващите жители на Боженица поставиха няколко искания: изграждане на канализация по улиците в центъра - „Хаджи Димитър“, „Стефан Караджа“ и „Васил Левски“; да се почиства коритото на река Бебреш; да се постави отоплителна инсталация в салона на читалището; да се извърши рехабилитация на железния мост по пътя за Новачене.


Жителите и на трите села споделиха със загриженост за проблема с разрушените от дърводобивните фирми горски пътища, за липсата на контрол върху работата на тези фирми. Също така хората се оплакаха от проблеми с електроснабдяването - чести прекъсвания и променени параметри на електрическата енергия, от непрекъснато нарастващия брой на безстопанствените кучета, от това, че пътищата до махалите не се почистват добре през зимата.  


По време на срещите кметът информира присъстващите за предоставените социални услуги на жители от трите села. Еднократна финансова помощ за Великден са получили по един човек от Липница и Елов дол. Услугата „Топъл обяд” е предоставена на петима жители на Липница, на един в Елов дол и на двама в Боженица.


През настоящата година двама човека от Липница и един от Боженица са ползвали личен асистент. На един жител на Липница е отпусната еднократна финансова помощ в размер на 300 лева за инцидентно възникнали нужди. Безплатен профилактичен преглед, финансиран от общината, са преминали осем жители на Елов дол и един на Боженица.