При пълни салони започна предизборната обиколка на кандидата за кмет на община Ботевград - Иван Гавалюгов, и кандидати за общински съветници от листата на ПП МИР. Първите посетени населени места днес бяха Липница, Елов Дол и Боженица.


В обръщението си към жителите и на трите села, Иван Гавалюгов заяви, че натрупаният опит и свършеното през последните осем години, нерешените проблеми и перспективите занапред са го мотивирали да се кандидатира отново за кмет на община Ботевград.


Гавалюгов посочи още, че никога не е делил населените места в общината на малки и големи. „Навсякъде живеят българи, жители на община, Ботевград и отношението към техните проблеми трябва да е еднакво. Мога да Ви уверя, че аз и целият екип в общината и общинските съветници сме работили по всички проблеми със сърце и разум. Поради това сложихме тези думи и в слогана на предизборната ни кампания – Със сърце и разум за община Ботевград!“ – каза кандидата за общински кмет.


Жителите и на трите села изразиха своето задоволство и изказаха своите искрени благодарности към досегашното общинско ръководство за реализирането на мащабния ВиК проект в района и решаването на десетилетните им проблеми с липсата на вода.


В хода на срещите се откроиха няколко проблема, повечето от които са сходни за трите села. Това са: слабото напрежение в електрическата мрежа, неработещо или липсващо улично осветление, липсата на хранителни магазини и липсата на медицинско лице - лекар или фелдшер, които да извършват прегледи на живущите в селата. По думи на кандидата за кмет Иван Гавалюгов последният проблем може да бъде решен със закупуване и оборудване на медицински автомобил - бус, мобилен лекарски кабинет, който ще бъде стопанисван от МБАЛ – Ботевград. С него лекар от болницата ще обикаля по график малките населени места. 


Утре – 5 октомври, кандидатът за кмет на Ботевград - Иван Гавалюгов, и представители на листата с кандидатите за общински съветници от ПП МИР ще проведат среща от 12:00 ч. в Пенсионерски клуб „Светлина“ – Ботевград.    


Купуването и продаването на гласове е престъпление!