Общинският съвет прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето размера на местните данъци на територията на община Ботевград.  Вносителят на докладната – кметът Иван Гавалюгов, обясни, че причините, поради които се налага актуализация на общинската Наредба, са промените в Закона на местните данъци и такси, в частта, която касае данъка върху моторните превозни средства.  


Законът дава възможност на Общинските съвети да определят екологичния компонент в зависимост от екологичната категория на автомобила. Във връзка с това, на своето редовна заседание на 20 декември местният парламент прие единодушно проекта на решение, подготвен от общината.  


„Въпреки че Законът предоставя възможност на общините  да прилагат по-висок коефициент за възраст на автомобила, ние сме приложили минималния, така че в това отношение местните жители могат да бъдат спокойни”, коментира кметът Иван Гавалюгов. 


Повече подробностите за приетите промени може да прочетете тук: http://botevgrad.bg/data/news/files/1543607774.pdf?%D0%B0=46&fbclid=IwAR23hHqvHK_12LkvL5jMFWbUSEn-leChHIKMKmXV5s5fXm0Jqag0RfUo0tk