Баскетболистите на Балкан ще гостуват днес на Рилски спортист в мач от 11 кръг на НБЛ. Срещата е от 18.00 ч. в Арена Самоков и е предвидена за пряко излъчване по БНТ3.


Отборът на Балкан ще бъде без получилия контузия Димитър Димитров. Картотекиран е Павлин Иванов, но той все още не е готов, оптимистичната прогноза е, че ще се появи в игра през януари.


През седмицата домакините от Рилски спортист подписаха с нов център - това е сенегалецът Малик Диме - висок 206 см, който се очаква да дебютира днес. Той е 26-годишен и идва от отбор от финландската Корислига. Преди това от клуба освободиха друг сенегалец - Усман Баро, както и американеца Артър Едуардс.


В първия мач между двата тима от 2 кръг на НБЛ, игран на 13 октомври в Ботевград, Рилски спортист победи с с 90-89 с тройка в последната секунда. Във временното класиране тимът от Самоков е на второ място с една победа повече и една загуба по-малко от Балкан, който е трети. Тримата рефери на днешния мач са Владимир Цеков, Мартин Хорозов и Младен Субашиев.


Днес има още два мача от 11 кръг на НБЛ. От 16.30 Левски Лукойл приема Ямбол, а от 18.00 ч. в Пловдив е срещата между Акадечик Бултекс 99 и Берое. Вчера в Правец Академик победи Черно море Тича с 88-77.