В събота, 5 януари Балкан ще изиграе първия си мач за новата 2019 година. Той ще гостува на Левски Лукойл в среща от 13 кръг на редовния сезон на НБЛ.


Това е първата от двете поредни срещи между двата отбора в началото на годината. Втората е няколко дни по-късно - в сряда, 9 януари в Ботевград, която е от втората групова фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.


След двата почивни дни на 31 декември и 1 януари, които имаха играчи и треньори, зелените направиха първата си тренировка на 2 януари, а вчера тренираха двуразово. В подготовката участват всички играчи, без възстановяващия се Митко Димитров.


Преди утрешния двубой двата отбора - и Балкан, и Левски Лукойл, май няма с какво да се изненадат. Балкан има леко психологическо предимство от победата в първия четвъртфинален мач за Купата на България, където победиха, макар и само с 1 точка разлика - 81-80.


Иначе в редовния сезон на лигата домакините от Левски са лидер във временното класиране с 10 победи и само една загуба. Докато със своите 7 успеха и 4 поражения отборът на Балкан заема четвъртото място.


Тримата рефери на утрешната среща в зала Универсиада, която започва в 18 часа, са Владимир Цеков, Венцислав Великов, Станимир Русев. Предвидено е пряко излъчване на мача по БНТ 3.