С наближаването на най-светлия и семеен празник  Коледа, детска градина „Еделвайс„ осъществи своя коледен проект под мотото „ Коледни вълнения„.
Той започна на 10.12.2018г. с тържественото  запалване на светлините на елхата в двора на детската градина – с участието на група „ Лакомото мече„ под ръководството на госпожите Дафинка Томова и Наталия Лакова.
Водени от духа  на празника, с много труд и желание, децата, техните родители и учители се включиха в изработването на коледни картички, украшения и сладкиши, които бяха изложени на коледния базар, провел се на 17.12.2018г. Родители и близки присъстваха на съвместната дейност, организирана от ДГ„Еделвайс„.
Коледните мероприятия продължиха с концерт, озаглавен „Коледна приказка„. Той се проведе в Народно Читалище „Тодор Пеев„. В него взеха участие група „Звездичка„ с госпожи Виолета Петкова и Незабравка Генчова, група „Лакомото мече„ – госпожи Наталия Лакова, Дафинка Томова и група „Червената шапчица„ - Пенка Александрова и Поля Павлова към детска градина „Еделвайс„.
В навечерието на Коледа децата от всички групи изнесоха тържество, наречено „Коледна феерия„ , с което поздравиха своите гости  от община Етрополе и се докоснаха до коледната магия.
Децата от група „Лакомото мече„  поздравиха и развълнуваха своите родители чрез възстановка на обичаите и традициите за Коледа.
И тази година Елаците – МЕД АД, подариха любимите играчки за децата от ДГ „Еделвайс„ , на стойност 1000 лв. Благодаронст към тях поднася директорът на ДГ „Еделвайс„ госпожа Татяна Маринова и колективът.
С благодарност се обръщаме към родителите на децата и всички, които взеха участие в коледния проект, съдействайки  за осъществяването му. Когато на вратата почукат  най-светлите празници Коледа и Нова Година, да ги посрещнем с усмивка, а тяхната отплата да е здраве, щастие и много късмет през новата 2019 година.


Текст и снимки: Галя Петрова