Днес мъжкият футболен отбор на Балкан се събра за първи път през новата 2019 година. В една от обновените съблекални на стадиона бе отслужен водосвет за здраве и по-добро представяне на тима през пролетния полусезон.


На първото занимание дойдоха двайсет футболисти. Двама от отбора отсъстваха - Кристиян Кръстев бе на изпит, и Цветелин Цаковски. В отбора се завърна централният нападател Ивайло Златев, който пропусна есенния дял, тъй като бе на работа в Англия.


Тимът запазва състава си от есента, като единственият напуснал по негово собствено желание  е Теодор Ганчев. Има и две нови попълнения - Мартин Вълчинов, син на известния футболист Явор Вълчинов, идващ от Спортист Своге, и Стоян Манолски, който досега бе във Вихрен.


До края на тази седмица отборът ще тренира в Ботевград - на стадиона и на терена с изкуствено покритие,  като ще използва и фитнеса в Арена Ботевград. "Следващата седмица сме предвидили подготвителен лагер, в който да тренираме двуразово", каза президентът на клуба и треньор на отбора Иван Редовски. Той добави още, че вече са уредени 7 предсезонни контроли. Първата от тях ще бъде тази събота в Правец с тима  от Северозападната трета лига Вихър Славяново.