Детското отделение към "МБАЛ - Ботевград" получи първите дарения от благотворителната кампанията за събиране на пластмасови, метални капачки и стотинки, в която се включи и БК Балкан. Кампанията “Малко от всеки = много за всички” се проведе от октомври - 15 декември 2018 г, а целта й бе събиране на средства за закупуване на апаратура за детското отделение в града.


В "Арена Ботевград" бяха поставяни непрекъснато шишета, в които събирахме ежедневно капачки от тренировки и мачове, а много от вас също допринесоха като зрители на срещите.


Близо 4300 лева бяха събрани от кампанията. С част от тях до момента са закупени четири ултразвукови инхалатора и нова аспирационна помпа за Детското отделение в "МБАЛ - Ботевград". Предстои да бъдат дарени 25 нови комплекта детско спално бельо и олекотени завивки. Закупени са и четири стойки за системи.


Кампанията бе с изключителен мащаб в Ботевград като в нея се включиха десетки граждани, представители на малкия и среден бизнес, различни институции, както и повече от половината отбори в НБЛ - Балкан, Спартак Плевен, Рилски спортист, Левски Лукойл и Ямбол.  Нашият партньор Никсметал груп допринесе за кампанията като изкупи пластмасовите капачки. 


Интересен факт е, че по-голямата сума от събрани средства идва от левови дарения на граждани. Ето какво показва точно отчетът на организаторите:


По-големи дарения от граждани - 1071 лв.


Дарения от 1 и 2 лв. - 135 лв.


Дарения от 10, 20 и 50 ст. - 638,20 лв.


Дарения от 1, 2 и 5 ст. - 2236 лв.


735 кг. предадени пластмасови капачки - 147 лв.


337 кг. предадени метални капачки - 71 лв.


ОБЩО: 4298,20 лв.


Кампанията "Малко от всеки = много за всички" се реализира по инициатива на  администраторите на фейсбук групата “Забелязано в Община Ботевград”, ОУ "Св. Кирил и Методий" и Лили Димитрова, която от години е активен организатор на различни благотворителни каузи в Ботевград. Освен това Лили е и един от най-верните фенове на Балкан, а през декември спечели награда “Доброволец на годината” в националния конкурс на фондация “Астика”.


Заради силния интерес към кампанията събирането на капачки и стотинки продължава целогодишно. Пластмасовите капачки вече ще се включат към националната кампания ‘Капачки за бъдеще’ за закупуване на кувиози, а металните ще се предават за подпомагане на сдружение ‘На ти с природата’.


Новата кауза, зад която застава Лили Димитрова, е “Жълти стотинки за здрав дух в здраво тяло”. Всяка дарена стотинка за кампанията ще бъде използвана за изграждането на първия фитнес на открито в Ботевград. Може да дарите стотинки във фризьорския салон на Лили в кв. "Изток" или като се свържете лично с нея ТУК.


Със съдействието на Община Ботевград фитнесът ще бъде изграден в близост до новата детска площадка, която се намира срещу Детска ясла “Здравец”. Самата площадка също беше изградена съвместно с подкрепата на Община Ботевград, граждани и фирми в Ботевград.


БК Балкан подкрепя и тази кауза като за целта сме поставили стъклена купа на входа на “Арена Ботевград”, където може да донесете своите жълти стотинки.


Ние вярваме, че с малко усилия заедно, можем да постигнем много.


Нека заедно направим добро за децата на Ботевград!