Поводът за снощната среща /01.03.2019 г./ в Етрополския исторически музей, беше да бъде представен издаденият в края на миналата година съвместен литературен алманах „ Будни огнища – 15 години по-късно”.
„През 2003 г. литературните творци от Ботевград, Етрополе и Правец издадоха антологията „Будни огнища“. Сега, 15 години по-късно, отново сме заедно и има с какво да се гордеем и споделим.
Този сборник е и начинът да отбележим 55-годишния юбилей на Литературен клуб „Стамен Панчев“ - Ботевград и 37 години от създаването на Клуба на дейците на културата в град Етрополе.”
Този предговор на книгата подсказва причината 45 творци от двата града да предложат свои произведения – поезия и проза, в едно съвместно издание. Художник на корицата е Стефка Хикова. Издателство „Фараго” – София.
Преди време алманахът беше представен в София в Съюза на независимите писатели в България.
За съжаление, на Етрополската среща бяха само част от представените автори. Повечето от тях прочетоха свои произведения – от алманаха и не само.
За съвместната творческа работа на Клуба на дейците на културата в Етрополе и Литературния клуб „Стамен Панчев” и за достойнствата на книгата говори заместник-председателят на Съюза на независимите писатели в България Никола Герджиков.
Срещата уважиха Росица Иванова – началник-отдел „Социална политика, спорт и туризъм“ и представители на Общинска администрация – град Етрополе. Бяха също ветерани на литературното поприще от двата града, етрополски ценители на литературата.
ВГ „Оренда” и деца от ДГ „Звънче”  подсилиха със своите изпълнения хармонията на вечерта. 
Срещата премина под вещото професионално ръководство на Етрополската поетеса Бистра Александрова.