В португалския град Майя момичетата от тройката ни по акробатика Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска изиграха по отличен начин своята смесена комбинация. Те я представиха за първи път в официално състезание на финала на изключително силния международен турнир с участието на над 40 тройки от цял свят.


Във финала в неделя те получиха оценка 27.300 и само няколко десети не им достигнаха, за да вземат медал, оставайки на четвърто място. "Доволна съм от представянето на момичетата при първото им участие в по-горната възрастова група - каза в телефонен разговор тяхната треньорка Добринка Николова. - Получихме много поздравления от доста специалисти, включително и от тези, с които през лятото бяхме на съвместна подготовка в Камчия. Те не пестяха суперлативите си за играта на нашата тройка".


На първо място е една от петте тройки, които Великобритания имаше във финалните 12. Трета е друга тройка от Албиона, втора е силната тройка на Казахстан. Във финала имаше и 4 тройки на една от световните сили в спортната акробатика - Белгия, но и четирите останаха зад нашите момичета.


Момичетата от тройката и тяхната треньорка се завръщат в България късно тази вечер.