Абитуриенти от 12 клас на ПГТМ „Христо Ботев“ посетиха днес Колеж по енергетика и електроника, катедра „Електроника компютърни системи и технологии“, в рамките на инициативата "Ден на отворените врати". Заинтересованите ученици разгледаха лабораториите, в които се изследват различни физични и електронни системи. Гостите проявиха интерес и към компютърните зали, където се придобиват и упражняват сложните компютърни знания и умения. 


Водещата на срещата, и.д. ръководител катедра ас. Надежда Спасова, подчерта: „Ние предлагаме обучение по атрактивна и търсена от младите хора специалност „Приложна електронна и компютърна техника”. Тя дава възможност за професионална реализация в широк спектър от дейности. Смело мога да кажа, че сред нашите възпитаници няма безработни и че те са търсени и предпочитани сред работодателите. Дипломата за висше образование се издава от най-големия технически университет в България – Технически университет – София. Разбираме колко е важно за нашите студенти да могат да се самоиздържат по време на обучението си. Затова учебните занимания при нас се провежда в съботните и неделни дни, което е една чудесна възможност за обучение и работа едновременно“.


За втора поредна година абсолвентите на катедрата ще могат да се запишат в магистърска програма по специалността „Автоматика, информационна и управляваща техника“ в ТУ - София филиал Сливен, като обучението е локализирано в Ботевград. 


Своята оценка за добра подготовка и академично отношение на преподавателите към студентите споделиха Иво Михайлов и Георги Начев, които се обучават понастоящем в Колежа. 


Георги Начев, който е секретар на студентския клуб в катедрата, подчерта, че инженерната подготовка, освен добра квалификация и хубава професия, възпитава в дисциплина и повишава ефективността в работния процес.