За 30 септември т.г. от 10:00 часа е насрочена сесията  на Общинския съвет в Етрополе. В предварително раздадения дневен ред са посочени 37 точки, които съветниците трябва да обсъдят и вземат решение.
В пет от тях са поставени за разглеждане финансови въпроси: отчет за изразходване на общинския бюджет към 30 юни т.г.; актуализацията му към 31 август; определяне на средната месечна заплата и числеността на персонала в Общината към 1 юли т.г.; делегираните права на училищните директори и одобряване на извършените разходи за командировки за периода от 1 май до 31 август т.г.
Има и две предложения за изменения в Наредби № 1 за обществения ред, № 18 за общинските пътища и № 5 за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.
Сесията ще изслуша и информация за изпълнение на взетите решения за периода от началото на  ноември миналата година до края на август 2008 година., както и за допълнение към четири досегашни решения.
Може би заслужава да се отбележи, че на тази сесия ще бъде представена Стабилизационната програма на „МБАЛ-Етрополе” ЕООД от временно изпълняващ длъжността „Управител” д-р Георги Канзов.
Предстои да се вземе решение за увеличаване броя на социалните асистенти.
В три от точките има предложения за кандидатстване на община Етрополе по следните програми: За развитие на селските райони-Мярка 321; и две програми по ФАР -  Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи за функциониране на услугата „Дневен център за деца с физически увреждания” и на „Дневен център за възрастни хора в пенсионна възраст”.
В 15 от точките са фиксирани предложения за разпореждане с общинско имущество и 4 относно управление на имоти-частна общинска собственост.
За взетите решения ще ви информираме непосредствено след сесията.