Във вторник Общински съвет Етрополе проведе редовното си заседание с обширен дневен ред от 37 точки. Отпадна точката, касаеща изпълнението на бюджета на Общината от 1 януари до 30 юни 2008 година.
Общинските съветници приеха Наредба № 18 за управление на общинските пътища. Тя урежда обществените отношения, свързани със собствеността, ползването, управлението, изграждането,  ремонта, поддържането и финансирането на общинските пътища.      
Промени се Наредба № 1, като се създаде нова алинея със следното съдържание: не се допуска посещението на лица, носещи газово, хладно и други взривоопасни вещества в заведения, дискотеки, училища, клубове и др.
Промени направи Общинския съвет и в Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Изменението засяга начина за вземане на  решения от съвета, касаещи управлението на общинската собственост
Съветниците бяха запознати с изпълнението на взетите решения от началото на мандата до днешна дата – общо 123 на брой.
Бяха уточнени изискванията, на които трябва да отговарят желаещите да заемат длъжността  управител на МБАЛ Етрополе. Конкурсът ще се проведе на 14 октомври от 10:00 часа в Община Етрополе. Такива уточнения бяха приети и  за кандидатите за управител на Медицински център № 1, като и този конкурс ще се проведе на 14 октомври т.г. от 11:00 часа в Общината.
Прие се актуализацията на бюджета към 31 август т.г., чиито размер от 7 237 948 лева в началото на годината е увеличен с 888 423 лева и става 8 126 371 лева към момента. 
Прие се и средната месечна брутна работна заплата и численост на персонала по функции, считано от 1 юли 2008 година. 
Общината делегира правата на училищата, детските градини и детската ясла да получават приходите от наеми от предоставената им за ползване общинска собственост.
Временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ д-р Канзов запозна общинските съветници с изготвената от него стабилизационна програма за развитието на болницата.
Той формулира три основни направления: мероприятия, отнасящи се до дълготрайни материални активи, до допълнителното финансиране на дружеството и структурните промени, оптимизиращи дейността на болницата
Беше увеличен броят на социалните асистенти от 40 на 47.
Общинският съвет даде съгласие Общината да кандидатства по Програма за развитие на селските райони за изграждане на водопровод в с.Лопян.
По програма ФАР ще кандидатстваме с проектно предложение за създаване и функциониране на дневен център за деца с физически увреждания и дневен център за възрастни хора в пенсионна възраст. За целта общинските съветници дадоха съгласие за предоставяне на първия етаж от сградата на старата болница-източна и западна част за целите на проектите.
Доста от точките в дневния ред бяха във връзка с обявяването на търгове за продажба, за които ще съобщим когато се обявят и датите на самите търгове.
Общинският съвет измени и свое Решение № 120 от 25 юли т.г., с което отдаваше под наем помещението за аптека в болницата в Етрополе за срок от 5 години. Това решение вече е променено и предоставя помещението на болницата. Съгласно Закона за лечебните продукти в хуманната медицина се забранява на територията на здравните заведения да се откриват аптеки, независимо от собствеността на помещенията.
Това са накратко решенията на сесията. За по-важните от тях ще съобщим допълнително в отделни материали.