Днес в Арена Ботевград бе вторият и последен ден от международния турнир по спортна акробатика, на който нашият град бе домакин за първи път. Организацията, създадена от българската федерация и от домакините впечатли всички гостуващи както от българските клубове, така и от тези от чужбина - Великобритания, Грузия, Гърция и Молдова.


Днес сутринта бяха финалите в отделните възрасти, а в ранния следобед бяха обавени официалните резултати в индивидуалните надпревари, както и отборно. Акробатите от Ботевград спечелиха 9 отличия в двудневния турнир.


С 3 златни медала в трите си съчетания спечели тройката от 7 до 16 години Мария Хачатрян, София Маринова и Светлана Хачатрян.


Шампион и на темпо, и на баланс стана и двойката, в която връхчето бе от Ботевград - Елена Босилкова, а основата от ЦСКА - Полин Петрова.


След като вчера при най-малките двойката ни Деница Босилкова и Мартина Нитова спечели бронз, със същото отличие за балансовото си съчетание  е и тройката ни от 9-16 години Леа Ненкова, Василена Рабохчийска и Даяна Николова. В другите две комбинации нашите момичета останаха на четвърто място.


 Вчера голямата ни тройка Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска  бе безапелационна при изпълнение на темповата си комбинация и спечели златния медал. Неприятна и болезнена травма на палеца на единия крак на връхчето Дария обаче попречи на именитата ни тройка да вземе златото и на баланс и остана със сребърния медал. Тази сутрин Дария излезе за балансовото съчетание и въпреки голямата болка издържа. Но тази контузия не позволи на нашите момичета да изиграят последното си съчетание.


В отборното класирне на първо място са акробатите от Грузия. Докато чакаха обявяването на резултатите и медалите, акробатите от всички отбори изпълниха квадрата в Арена Ботевград и видимо се забавляваха. Направиха си стотици снимки и със сигурност за останали щастливи от участието им в турнира.