Любомир Минчев, старши треньор на Берое: "Смятам, че днес тотално ни надигра отборът на Балкан. За съжаление, когато водихме с 9 точки, допуснахме много лесно да ни изравнят и да придобият самочувствие. На полувремето водиха със седем точки и това бе на база на невероятната стрелба на Брандън Браун. До почивката показателят му от тройката бе 4 от 5. Стреляха доста по-добре от нас и играха далеч по-добре в защита. След това се върнахме в 3-а четвърт, но накрая просто ни отказаха. За втория двубой няма какво толкова да оправяме. Трябва да сме далеч по-добри в нападение и в защита."


 Тихомир Желев, капитан на Берое: "Определено не беше мечтаното начало на плейофа. Много ни ограничиха със здравата си защита и затова завършихме само със 70 точки. От друга страна те успяха да отбележат нормалното за тях. Трябва да се подготвим по-добре. Нямахме ден в стрелбата и като цяло защитата им беше много добра и не успяхме да противодействаме."


 Небойша Видич, старши треньор на Балкан: "Беше много тежък двубой, особено предвид 3-те загуби, които допуснахме срещу Берое в редовния сезон. Тези неуспехи носеха определена психологическа тежест. Мисля, че днес обаче показахме друго лице и играхме много добре. Момчетата просто показаха характер и сърце. Контролирахме по-голямата част от двубоя. Берое е отличен отбор и играе много здраво в защита. Старозагорци разполагат със страхотни стрелци, които са в състояние да накажат всяка грешка. Вече водим с 1:0 в серията и това в момента е най-радващо. Мислим за следващия двубой."


 Павлин Иванов, играч на Балкан: "Двубоят беше изключително тежък, тъй като още в самото начало допуснахме изоставане от около 10 точки. След това успяхме да намерим своя ритъм и на свой ред поведохме. Последва ново отпускане в нашите редици, което позволи на Берое да се изравни с нас. В крайна сметка победихме с 18 точки, но разликата не е толкова голяма. Очаква ни много труден втори мач."