Небойша Видич,  треньор Балкан:


 “Който се е занимавал със спорт, знае, че в него винаги спадове и върхове. Много фактори могат да повлияят на твоето представяне. Може би това беше най-добрият ни мач този сезон. Играхме много добре. Във всяко нападение имахме нашата идея. Движехме добре топкатa, бяхме спокойни. Когато стреляш 60% от тройката, когато в края на третата част имаш две грешки, това е страхотно.


Миналата нощ гледах Портланд и Денвър. Мачът свърши като предишния ни мач, а те имаха почти една част повече, отколкото ние тук в Европа. Това ти показва колко добър е баскетболът. Това е моят четвърти сезон тук и не съм виждал това ниво на качество в българското първенство досега. Без да обиждам никого, разбира се. Никога не съм виждал такова ниво тук. Този сезон може да го излъчите по Спортен клуб (сръбски спортен канал) или Евроспорт и хората ще се радват да го видят. Разбира се, за това нещо имаш нужда от две участващи страни. Не е само моят отбор, а и Берое, който е страхотен отбор също. По-широк анализ ще направя след последния мач, надявам се с усмивка.


Искам моите играчи да играят със същия фокус в петия мач в Стара Загора. Ние бяхме като великан, който се е събудил. Така изглеждаше моят отбор тази вечер. Знаем колко важен е мачът. Не се нуждаем от специални мотивация. Те са победители със сигурност. Освен, че са добри играчи, те са и много умни хора. Берое също, затова ще бъде тежък мач. Призовавам всеки, който беше днес на мача, да ни последва.”


 


Мирко Мулалич, Балкан:


„Треньорът е прав. Мисля, че в българското първенство това е нашият най-добър мач. Още обаче не сме направили нищо. Резултатът е равен, 2-2. Отиваме в Стара Загора и ще видим там какво ще стане. В плейофите не е важно с колко печелиш. Нямаше да има никаква разлика, дори и да бяхме победили с една точка. Важно е просто кой ще вземе три победи. Мисля, че имаме равни шансове. Отиваме там с позитивна нагласа и се надяваме да бием там. Сигурно имам най-голям опит в отбора, но правя това, което иска треньорът от мен. Днес искаше повече да играя с топката и мисля, че оправдах доверието му.“


 


Любомир Минчев, треньор Балкан: 


„Първо поздравявам противника. Днес играха страхотно, имаха и ден, както и висок процент за две и три точки. Това е едната причина, а другата е в моя отбор и в начина, по който играхме в защита.  Напрежението трябваше да бъде в противника, а не в нас. Явно ние сме били доста отпуснати. Няма само аз да си го обяснявам, нека и играчите да започнат малко да го правят. Не може да получим 56 точки през първото полувреме, 29 през третата част и ние да не сме в бонус, да получаваме кош след кош и да играем, без да се бием. Такава защита няма. Ще почиваме, ще гледаме записи. Каквото трябва, ще се направи. Това, което загубихме в Стара Загора, го върнахме. Днес обаче, когато противникът беше в по-тежка ситуация, не успяхме да го натиснем от началото.”


 


Александър Янев, Берое:


„Всичко идва от защитата. Бяхме меки. Балкан има супер играчи и когато не играем в защита, вкарват повече от нас. За разлика от предния мач, в който също не играхме добре, днес трябваше да бъдем коренно различни, но пак не успяхме. Ще се мъчим в Стара Загора да променим нещо за петия мач и там да играем много по-добре. Няма никакво предимство. Двата отбора си взеха по една победа като гост. Мисля, че силите за изравнени. Отборът, който е по-концентриран, мотивиран и не прави толкова грешки, ще спечели.“