Младежки театър „Карнавал” при Народно читалище „Христо Ботев” ще се представи пред ботевградската публика пиесата „Максималистът”. До този момент тя не е играна на местна сцена както от професионален театрален състав, така и от любителски, твърди ръководителят на младите ни театрали Мирослав Йорданов. 


Автор на „Максималистът” е известният български драматург Станислав Стратиев, на когото принадлежи репликата: „Но все ми се струва, че заедно с това да бъде лаборатория, да бъде място за естетически и психологически търсения, да изразява представата и подсъзнанието на своите автори за света и за човека, театърът би могъл да бъде и мъничко място, където може да се води диалог, където човекът да чува своите мисли, свoите въпроси, да мисли и да се включва в онова приключение, на което го кани театърът.“. Станислав Стратиев е автор не само на пиеси, но и на популярни филмови сценарии, сред които е „Оркестър без име”. 


"Максималистът" свидетелства за свят, който е станал невъзможен за обитаване. Вещта в него е оживяла и човекът й служи, живо и неживо те са разменили ролите си, животът се е превърнал в една… игра. Със сигурност комедията ще провокира зрителите да се преоткрият в някои от героите и техните изживявания, както и да се замислят върху наболели теми на нашето съвремие. Пиесата е написана преди 35 години, но е запазила своята актуалност. Както бе написано в една статия за Стратиев: "Всяка негова мисъл е сентенция, актуална и днес.". Това каза пред наш репортер Мирослав Йорданов. 


От известно време младите актьори репетират усилено на сцената на читалището. Подготовката им ще продължи до срещата с публиката, която ще се състои на 28 май. Началният час на представлението е 19. Цена на билета – 5 лева. 


Младежки театър „Карнавал” ще участва с „Максималистът” в традиционните театрални празници в Хисаря - 2019-та, които всяка година предоставят възможност за изяви на любителски театрални трупи от цялата страна.