За четвърта поредна година младежки театър „Карнавал“ излиза с нова пиеса – „Съмнително лице“ от Бранислав Нушич. Представлението ще се състои на 17 септември /четвъртък/ от 19 часа в големия салон на Народно читалище „Христо Ботев“- Ботевград.  Билети се продават на касата в читалището. Цената е 5 лева.


Шестима младежи ще направят дебют като актьори в новата пиеса. Това споделя в интервю за новия брой на „Ботевградски вести“ Мирослав Йорданов – ръководител на младежки театър „Карнавал“. Самият той за първи път има роля в младежкия театър, който режисира.


„Бранислав Нушич е разбираем за нашата публика. Посланията му са ясни. В пиесата има обрати, любов, много смешни моменти. Затова я избрах. И заради поуката, която си извадих след премиерата ни миналата година. Тогава играхме „Максималистът на Станислав Стратиев. Главният герой бе гардероб, на когото хората робуваха. Мислех, че посланията на Стратиев са актуални и днес. И днешните хора имаме телефони, коли и какви ли не други вещи. Но… публиката сякаш е свикнала да влезе в театралната зала, да се посмее от начало до край на пиесата и да си тръгне. Не иска да се замисля.“, казва още Мирослав Йорданов пред „Ботевградски вести плюс“. 


Местният ежедневник съобщава още, че Младежкият театър напуска ботевградското читалище, като допълва, че това е новината, която съпътства премиерата тази есен. Причината, която изтъква Йорданов, е следната: „Отказвам се да бъда към ботевградското читалище „Христо Ботев“, защото не срещам разбираме от настоятелството. Тепърва ще търсим ново място, но няма да е читалището… Макар че мястото на театъра е именно там. В момента между съставите има неравнопоставеност, част от художествените ръководители са членове на настоятелството и те гласуват разпределението на средствата.“.