Ръководството на Общинско предприятие „Боженишки Урвич“ е внесло в Общински съвет - Ботевград информация за дейността си през 2018 г. 3а отчетния период почивната база е осигурявала на граждани условия за отдих, празнуване на юбилеи, тържества, родови срещи, провеждане на спортни лагери, пленер на изкуствата, делови срещи. През миналата година предприятието е получило субсидия от общината в размер на 39 765 лева. За същия период е реализирало приходи от собствена дейност, които възлизат на 53 066 лева, като в това число: от кухня – 23 478 лв., хотелска част – 20 480 лв., бар – 8 783 лв. и от басейн – 325 лв.


От приложената справка към информацията за дейността на почивната база е видно, че за 2018 година разходите на предприятието не превишават приходите.   


За 2019 год., ръководството на общинското предприятие предвижда довършване на ремонтните дейности на хотелските стаи на втория етаж, монтиране на душове до басейна, закупуване на агрегат за ток, преустройство на камината в ресторанта и други.


„През отчетната 2018 година е правен ежемесечен отчет за извършваните разходи и приходи на предприятието при строго спазване на финансовата дисциплина”, се посочва още в информацията за дейността на ОППД „Боженишки урвич“, която ще бъде разгледана на редовното заседание на Общински съвет Ботевград на 30 май - четвъртък.