След церемонията по награждаването всички участници в шампионското шоу се преместиха на централния площад в Ботевград. В чест на всички, които станаха съпричатстни на петата шампионска титла, бе организирана пищна заря.


Играчите и треньорите на Балкан бяха аплодирани мощно от всички присъстващи, които оцветиха площада в зелено. Водещият на тържественото честване Миро даде думата на всеки един от треньорите и баскетболистите, като за всеки един от тях прозвучаха различни скандирания, които звучаха през целия сезон не само в Арена Ботевград, но и в залите от други градове на България.


Всички изказвания на шампионите бяха изключително емоционални, независимо от езика, на който бяха произнесени. Словенецът Мирко Мулалич пък се обърна към феновете на почти чист български език и бе възнаграден с взрив от аплодисменти.


Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов също произнесе реч. Баскетболът в нашия град обединява всички, независимо от каквито и да било различия, каза той. И увери многобройните привърженици, че няма да чакат още 30 години за следващата титла.


После всички шампиони се качиха на терасата на читалището и оттам вдигнаха купата с поздрав за всички присъстващи. Скандиранията не секнаха. Страхотните млади музиканти от Ботевград поздравиха двамата сръбски треньори с евъргрийна Месечина, а след това подхванаха български хора, в които се включиха мнозина, включително и част от играчите.